Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В галерия като в корема на кита

Снимка: ICA-Sofia

„Пижамено парти в корема на кита“ -  експозиция с това необичайно название вече може да се посети и разгледа в Галерия "Институт за съвременно изкуство" (ИСИ) до 8 ноември.

Изложбата е на Невена Екимова - българска художничка, учила съвременно изкуство в Норвегия, Исландия и Швеция, а куратор е италианката Киара Картучиа - изследовател изкуствовед, независим арт писател, базиран в Лондон.

Това е петата от поредица с 6 изложби на проекта Суперпозиции 2/Заплитане - програма на ИСИ, разказа пред Радио София Невена Екимова. Всяка от изложбите е резултат от сътрудничеството между български художник и чуждестранен куратор, или обратното, както и цикъл от образователни събития и дискусии.

"Решихме да превърнем арт пространството в нещо много уютно, но и странно, в нещо ново, където сме заобиколени от игрови елементи", каза още Екимова.
А Киара Картучиа предупреди, че коремът на кита може и да не е много гостоприемно място.

Използваните материали са текстил и пух, а какво точно представляват творбите, с които публиката може да взаимодейства, ще разберете от разговора на Ива Дойчинова.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени