Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в Гърция обхвана връх Вейката

2
Снимка: БГНЕС-архив

Екипи от четири служби в РДПБЗН-Кърджали гасят пожар на връх Вейката в землището на село Горно Къпиново. 

Огънят възникнал около 8:30 часа тази сутрин и засега е с фронт около 1,5 км. Местността е силно пресечена и достъпът до нея е ограничен, поради което огнеборците използват гръбни пръскачки и лопати за потушаването на пламъците. В гасенето на пожара освен пожарните служби в Подкова, Кърджали, Момчилград и Джебел участват и горски работници.

Директорът на РДПБЗН - Кърджали комисар Сергей Заимов: "Тази сутрин огънят се прехвърли на територията на нашата страна. Това, което беше захванато от пламъците, около 50 декара площ, на 3 километра по граничната бразда, е потушено в момента. Пожарът на наша странна изцяло е погасен, но на гръцка територия продължава да гори".

Заместник-областният управител на гръцката периферия Източна Македония и Тракия Никос Цаликидис съобщи, че от тази сутрин 100 огнеборци от гръцка страна се борят със стихията.

"Трудната битка за овладяването на пожара в планината Папикио продължава. Въпреки свръхчовешките усилия на пожарните екипи и помощта от самолетите, труднодостъпният терен възпрепятства гасенето на пожара. Повече от 100 пожарникари работят за потушаването на пламъците“. 


Пожар на връх Вейката
По публикацията работи: Нахид Догу
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени