Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Il dolce far niente" – Константин Костов в галерия "Ракурси"

Снимка: галерия "Ракурси"

Галерия "Ракурси" представя новата самостоятелна изложба на художника Константин Костов, със заглавие№ "Il dolce far niente", или както самият той е уточнил с почерка си подзаглавието: "Изкуството да не правиш нищо". 

В това заглавие и в тези негови платна има и съзерцание, и парадокс и диалог със зрителя, как те артистите се адаптират към новото динамично време, към една действителност, която предразполага към по-фрагментарно, по-динамично вглеждане в себе си. 

Картини като "Промяна веднъж в живота", "Дълго кафе за кратко време", "Ръждиви мисли и съкровища", и особено творбата "Краставична вода, скариди и ръждив пирон", с парадокса на изобразените мотиви, се вписва в идеята за "Изкуството да не правиш нищо". 

В тази изложба в някаква степен продължава същността на художника Константин Костов да бъде мечтател, и съзерцател, и създател на новото и предстоящо време. Това го потвърждават предишни негови проекти като "Съзерцание и диалог", "Ние никога не мислим за бъдещето, то идва достатъчно бързо".

Как представя новата си изложба в галерия "Ракурси" Константин Костов – чуйте от звуковия файл.

Снимки – галерия "Ракурси"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна