Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община подарява апартаменти на олимпийските шампионки и техните треньори

Снимка: БСП- София

Столичния общински съвет реши да даде апартаменти на олимпийски шампионки от Токио 2020.

"Дарението на жилища беше най-малкият жест, който Столична община можеше да направи за олимпийските ни шампионки от Токио",  това каза председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Иван Таков, който беше сред вносителите на доклада.

Той беше приет днес на заседанието на Столичният общински съвет с мнозинство и предизвика бурни аплодисменти от страна на общинските съветници.

Съгласно решението на СОС жилища ще получат момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс - Стойка Кръстева и техните треньори Весела Димитрова и Борислав Георгиев. Всички те присъстваха в залата на Столичния общински съвет по време на дебатите по доклада и неговото гласуване.

"Радвам се, че най-накрая Столична община успя да отличи олимпийските шампионки и техните треньори за огромния труд, усилията и изключителните им постижения на игрите в Токио, каза Иван Таков. - За гордостта и сълзите от щастие, които те ни подариха от далечна Япония, този жест е най-малкото, което ние можехме да направим за тях".



По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна