Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон отпуска милиони за възстановяване на разрушена инфраструктура в Украйна

По време на визитата си в Киев Джеймс Клевърли се срещна и с президента Володимир Зеленски
Снимка: Ройтерс

„Русия няма да успее да разколебае декомратичния свят в подкрепата му за Украйна“ е общата позиция на министрите Джеймс Клевърли и Дмитро Кулеба, изразена при посещението на първия британски дипломат в Киев. Преговори ще бъдат водени, но според украинските условия, изтъкна Кулеба, като добави, че Русия в момента не иска мир, а само се опитва да спечели предимство, за да възстанови силите си и да продължи агресията си с цел да бъдат унищожени Украйна и украинците.

Британският външен министър Джеймс Клевърли обяви, че правителството му отпуска милиони лири за възстановяване на разрушената градска инфраструктура на Украйна:

"Ясно е че е Владимир Путин и Русия се опитват да се възползват от зимата като продължават с бруталните атаки по енергийната инфраструктура, за да изострят още повече хуманитарната криза, но днес видях силата и несломимостта на украинския народ и украинското правителство. У мен не остана никакво съмнение, че украинците ще продължат своята твърда съпротива срещу тази непровокирана агресия", заяви Клевърли . 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени