Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квартет "Филхармоника" и Светлин Русев музицират заедно

Снимка: ФС на МФ Дни на музиката в Балабановата къща

Есенното издание на ХIII международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" събра изпълнители от различни държави в Пловдив и предложи разнообразни концерти. Едно от последните събития на форума е участието на Светлин Русев заедно с музикантите от квартет "Филхармоника".

"Много сме благодарни на Мила Павлова за поканата да участваме заедно с невероятния Светлин Русев в Пловдив. Той е избрал да изпълни "Годишните времена" от Астор Пиацола в аранжимент за струнен квинтет, специално писан за него и виртуозни пиеси от Николо Паганини. Изборът какво да представим във втората част на концерта с квартет "Филхармоника" не беше лесен, но в крайна сметка решихме да прозвучи единственият струнен квартет на Милчо Левиев и "A Child`s Day" ("Един детски ден") из цикъл от седем миниатюри за соло пиано. Тази творба е посветена на дъщерята на Милчо Левиев – Яна. Аранжиментът за струнен квартет е на самия композитор и ще бъде представен за първи път пред публика" – сподели Павел Златаров.

Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Министерството на културата и фондация "Музикартистимо", като част от Културния календар на Пловдив.

Какви други подробни разказа Павел Златаров, може да чуете в интервюто, което даде за предаването "Метроном" по програма "Христо Ботев" на БНР.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна