Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама рибари от Средец и Бургас са изчезнали

Доброволци ще помагат на полицията в издирването

Снимката е илюстративна
Снимка: архив

Двама рибари от Средец и Бургас са изчезнали  в езерото "Мандра", местността "Брястите", съобщават от Бургаската полиция. Съобщението е подадено на 28.11.2022 год. около 06:00 ч. в Четвърто Районно управление. 

Това са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас. Те са влезли в езерото с надуваема рибарска лодка.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група "Издирване" при отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, сектор "Спасителни оперативни дейности" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и ИАРА – Бургас.

Районът около езерото "Мандра" е претърсен обстойно, но до момента не са открити следи нито от рибарите, нито от лодката им.

Термодрон обследва площта на Мандренското езеро, информира кметът на Бургас Димитър Николов в профила си в социалните мрежи. 
"Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем възможно най- голяма територия, както във водата, така и около бреговете на езерото. Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото. Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря", написа Николов.

В случай на възможност полицията призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

Утре при подходящи метеорологични условия избирателните мероприятия продължават с начален час – 10.00 ч. – сборен пункт : дигата за с. Твърдица (изхода от к-с "Меден Рудник").


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна