Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отцепиха района около украинското посолство в Мадрид заради втора "кървава" пратка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицейски служители отново отцепиха района около украинското посолство в Мадрид . Това се случва за втори път тази седмица, след като в сряда до посланика бе изпратено писмо с експлозив.

Съобщението е направено от самия украински посланик Сергей Похорелцев, който е трябвало да участва в телевизионно интервю, излъчвано пряко от сградата на посолството. Интервюто е отложено, а по-късно става ясно, че в сградата е доставена втора пратка, този път с животински очи.

Без да дава повече подробности пратката е наречена "кървава", а министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба обяви, че подобни са получени в още няколко посолства в Европа и че те съдържат и заплахи.

Посланикът в Мадрид и персонала на посолството са останали в сградата, увеличен е обаче охранявания периметър около нея.

Министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка е изпратил писмо до европейските си партньори, както и до Европейската комисия, в което предупреждава, че шестте писма с пиротехнически материали, изпратени по-рано до премиера Педро Санчес и министъра на отбраната Маргарита Роблес, както и до посолствата на Украйна и Съединените щати. "биха могли да бъдат свързани с нахлуването на Русия в Украйна", в случай че искат да предприемат действия в това отношение. Той уточнява, че е наредил да се засили сигурността на всички дипломатически мисии в Испания, включително и на важни обществени сгради.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна