Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да влезем в "Тайната градина" на Полина Стоянова

"Тайната градина" е завръщане към мистиката и магията на природата: изящни цветни птици, клони – натежали от сочни плодове, всепоглъщаща зеленина и недокосната красота. Когато хармонията на природата е ненарушена от човека. А човекът е допуснат само като наблюдател – може да гледа, да се наслаждава, но не и да навреди.

"Тайната градина" ни разказва за онази, за съжаление, далечна от съвремието ни сила на природата, която е привличала, омагьосвала, възхищавала и плашела човека. Тогава, когато природата е била по-силна и все още неразграбена.

Художничката Полина Стоянова споделя, броени дни преди да се открие нейната изложба "Тайната градина", за посланията, скрити в серията картини – акварел, акрил и туш върху хартия.

Те са вдъхновени от класическите рисунки на птици и овошки, използвани през VIII и IX век за декорация на мебели, както и в гоблени и килими.

Пространството на галерия “Bobbina Cultural Space” отваря вратите си с изложбата живопис “Тайната градина” на Полина Стоянова на 10 декември 2022 г. Събитието ще бъде подкрепено с музика на живо от Михаил Йосифов (китара) и Георги Попов (перкусии).

Изложбата "Тайната градина" може да бъде видяна от 10 до 19 декември в пространството на "Bobbina Cultural Space" – ул. Триадица N5A

Чуйте повече от звуковия файл.

Снимки – "Bobbina Cultural Space"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна