Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миодраг Йешич загина в катастрофа

Миодраг Йешич
Снимка: pfclitex.com

На 64-годишна възраст почина днес бившият старши треньор на българските ЦСКА, Славия и Литекс, а също така един от славните играчи на сръбския Партизан (Белград) Миодраг Йешич. Той е загинал днес в автомобилна катастрофа на пътя Рума – Ярак в сръбския регион Срем, в южната част на автономна област Войводина.

Първата медия, която съобщи за инцидента и след това публикува и снимки от катастрофата е 192.rs.

Йешич е шампион на България с ЦСКА през 2005-а година, а също така два пъти носител на Купата на България – през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Във визитката му личи, че е бил и два пъти носител на Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му период в ЦСКА е 2004 – 2006 ЦСКА , а за сезон 2007/2008 е начело на Литекс. През 2013-а година за втори път се завръща на стадион "Българска армия". Но първо пристигна в България като треньор на Славия, където поема работата на стадиона в Овча купел през 2002-а година, водейки "белите" до 2004-а.

В кариерата си на футболист, Йешич играе в три клуба – Партизан, чийто юноша е, а след това в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния отбор на бивша Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната му месторабота е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, но в края на септември е уволнен, тъй като тимът е чак 14-и в местната втора лига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!