Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 20 декември в Мраморното фоайе на БНР

Фотоизложба приканва към размисъл за войната, отговорни разговори и действия

Фотографска изложба от България ще отбележи трудните и тъжни 300 дни от началото на войната в Украйна.

„Исках с тези малко повече от 30 пана да поставя темата за войната и какво правим всички ние. Какво мислим за войната и за бъдещето ни. Очевидно имаме общо бъдеще с част от украинците – някои започнаха работа, деца се записаха в български детски градини и училища.“, коментира пред Радио София инициаторът на експозицията Йоана Терзиева. Тя е консултант по психотерапия и социални услуги за деца и семейства, политик и общественик, финалист в Международната програма за лидери на Бюрото за образователни и културни въпроси към Държавния департамент на САЩ.

В кадрите ще видим както хората, бягащи от войната – майки с деца, възрастни и други групи, така и част от дейността на българските доброволци, притекли са на помощ през месеците след 24 февруари.

Изложбата е озаглавена „Разговори за войната“, официалното й откриване е на 20 декември от 19 часа в Мраморното фоайе на БНР.

За пръв разговор и дискусия са поканени бившият военен министър Велизар Шаламанов и издателят и общественик Манол Пейков, който организира събиране на средства и закупуване на генератори за украински градове без ел. ток.

Чуйте целия разговор на Луиза Лазарова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени