Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Шоколадът, който сближава

Михаела Кътева
Снимка: Ива Антонова

Шоколадът ни сближава, твърди шоколатиерът Михаела Кътева. По думите ѝ "парченце шоколад увеличава нашето настроение".

От няколко месеца Михаела има във Враца работилничка за ръчно изработван шоколад. Начинанието ѝ има словенски корени. След странстване в чужбина решила да отвори работилничка за шоколад във Враца, защото такава нямало.

Шоколадът е неизменна част от нашето ежедневие. Самата тя признава, че консумира доста шоколад и това я прави "малко по-смирена, щастлива, спокойна".

По какво се познава добрият шоколад?

Когато разчупваме един шоколад, трябва да пука. Когато пука, означава, че е правилно темпериран, съветва шоколатиерът.

В една шоколадова Коледа има всичко, свързано с шоколад, казва с усмивка Михаела Кътева.

"Шоколадови топки, шоколадов Дядо Мраз, ръчно изработени шоколадови  бонбони, шоколадов чипс, ядки, облети в шоколад…"

Твърди, че най-хубавият шоколад е белгийският. И пожелава – "нека животът ни бъде сладък и горчив като шоколад".

Снимки: Ива Антонова

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна