Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки руски атаки срещу Украйна са предприети през изминалото денонощие

Снимка: Украински Въоръжени сили

Русия е извършила седем ракетни атаки, 31 въздушни удара и над 70 атаки със системи за залпов огън в Украйна през изминалото денонощие, съобщиха от Генералния щаб на украинската армия. Украинските сили са устояли на руския натиск в 14 населени места, сред които и Бахмут.

Седем души са били ранени при ракетно попадение на пазар в Шевченково, Харковска област. Тази нощ руските сили са атакували две селища в района на Никопол, Днепропетровска област. Съобщава се и за интензивен обстрел в Сумска област.

Командващият сухопътните войски на украинската армия ген. Олександър Сирски е инспектирал фронтовата линия в Бахмут и Соледар и е обсъдил с висши офицери нейното укрепване.

Италия може да вземе решение за изпращане на нова военна помощ за Украйна не по-рано от следващия месец. Според изданието „Република“ да края на януари трябва да бъдат определени вида на военната техника и размера на доставките. Обсъжда се изпращането на зенитно-ракетни комплекси SAMP-T и управляеми ракети Aspide (Аспиде). Италианският Сенат вече одобри правителственото решение за осигуряването на военна помощ за Украйна до края на тази година. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна