Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява сигнал срещу депутат, бивш вътрешен министър

Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура проверява сигнал срещу бивш вътрешен министър и настоящ депутат. В прессъобщението на държавното обвинение не е  посочено кой е той, но по наша информация става дума за Бойко Рашков. 

Сигналът е внесен вчера от представител на интернет издание и в него се твърди, че в качеството си министър на вътрешните работи Рашков е разпоредил на свои подчинени да не докладват в Прокуратурата, ДАНС и Антикорупционната комисия материали за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Обвинява се и за пране на пари. 

Сега от държавното обвинение ще установяват имало ли е такава проверка, как е приключила тя и докладвани ли са били резултатите от нея на компетентната прокуратура.

Бившите министри на вътрешните работи от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски отрекоха да са обект на проверка от страна на прокуратурата.

Терзийски заяви, че не е получавал пари от чужбина.

От своя страна бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който сега е депутат от "Продължаваме промяната", препрати към прокуратурата за повече информация.



По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна