Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Шишков: ГЕРБ се държат така, че все едно не са управлявали до средата на 2021 г.

Регионалният министър арх. Иван Шишков.
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков заяви, че основно по времето на управлението на ГЕРБ основните ремонти са възлагани като текущи. Той отговори на казаното от ГЕРБ-СДС по-рано днес, че в момента се възлагат такива ремонти и увери, че ще предприеме проверка:

"Тези ремонти, които са възлагани основно, са възлагани от ГЕРБ. Сега, разбира се, те се държат все едно никога не са били на власт. Съвсем логично лошият вестоносец - аз, да бъда виновен. Когато започнахме да коментираме мащаба на незаконното строителство, г-н Нанков откри предизборната кампания с мен. Очевидно ще е така. Всичките пътища за основни и текущи ремонти, в основната си част тези пътища за възлагани в периода 2020 година до лятото на 2021-ва. Кучето, което е уплашено, лае", коментира служебният регионален министър.
И още:  Арх. Шишков каза, че явно политическата сила, която възложи незаконното строителство, не намери сила да направи така, че това незаконно строителство да бъде узаконено и обявено за търпимо. "Защото нямаме нужда от политически фойерверки, нямаме нужда да съборим незаконно строителство, макар и възлагано от политическа партия ГЕРБ. Имаме желанието да си ползваме инфраструктурата, която е на всички граждани на България", заяви регионалният министър.

"Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва, каза още министър Шишков. Ще направим проверки там, където считаме, че е необходимо. Вече направихме няколко и резултатите от тях коментирахме няколко месеца. Ще направим навсякъде, където е необходимо. Няма да правим пиар акции на ГЕРБ, за да може те да си правят предизборната си кампания в тази посока. Ще работим като експерти. Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия. За съжаление, те това са сътворили и това ще продължаваме да чуваме", допълни той.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна