Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната библиотека в Смолян организира конкурс на тема "Писмо до мама"

Регионална библиотека "Николай Вранчев"
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян организира областен ученически конкурс за най-оригинално писмо на тема "Писмо до мама".

Целта на конкурса е да се изрази любовта към майката и да се покаже нейната неоценима роля вв отглеждането на децата и съхраняване на семейството. Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи - от 1 до 4-ти клас, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12-ти клас.

Писмото трябва да бъде написано четливо и на ръка в обем до две страници, формат А4, като всеки има право да участва с една конкурсна работа. Освен с текст, участниците могат да оформят писмата си с рисунки, стихове и снимки.

Писмата трябва да бъдат подписани с трите имена на участника, училище, клас, възраст и телефон за връзка. Според критериите за оценяване трябва да има съответствие с посочената тема, творчески подход, оригиналност, грамотност.

Крайният срок за изпращане на материалите е 1 март, на адрес на библиотеката в отдел "Читалня". Компетентно жури ще определи победителите в трите категории, а обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на отличените ще бъде на 8 март 2023 година.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна