Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„БНТ Представя“ академик Пламен Карталов с портретния документален филм „Моята съдба е операта“

Обществената телевизия води зрителите зад кулисите на Софийската опера и балет на 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Моята съдба е операта“, посветен на академик Пламен Карталов – дългогодишен директор на Софийската опера и балет, оперен режисьор и педагог.

В своя 50-годишен творчески път академик Пламен Карталов не спира да вдъхновява с неизчерпаемата си любов към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си. Във филма „Моята съдба е операта“ – с режисьор Димитър Шарков и оператор Пламен Герасимов – зрителите на Българската национална телевизия ще надникнат зад кулисите на Софийската опера и балет, където сред феерия от мащабни декори, красиви костюми и ярък грим са създадени завладяващи спектакли, които се играят с години. 

Как се управлява културна институция като Софийската опера и балет, по какъв начин се развива и образова публиката през годините и как се покоряват световните сцени – гледайте филма „Моята съдба е операта“ от поредицата „БНТ Представя“ тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна