Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч отделя 314 000 лв. за спортна зала в училище "Проф. Димитър Димов"

Снимка: Пламен Христов

На извънредно заседание общинските съветници в Ловеч дадоха съгласие да се осигури допълнителен собствен финансов принос в размер до 314 000 лева за индексиране на разходите за доизграждането на спортната зала в основно училище "Проф. Димитър Димов".

Строителството на спортната зала и рехабилитирането на дворното пространство в училището започна още в средата на 2018 г. по проект на общината за над 1,3 милиона лева, но договорът с фирмата изпълнител беше прекратен през 2020 г.

Година по-късно е избран нов изпълнител, с него договор  с него все още не е подписан заради инфлацията.

Предложението на кмета на Ловеч Корнелия Маринова за индексиране на сумата по обществената поръчка с до 314  000 лева беше прието от общинските съветници, а средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Ловеч за 2023 г.  Маринова поясни:

"Забавянето беше достатъчно дълго, особено и на края последната година, когато очаквахме да бъде изготвена и да влезе в сила методика за индексация на цените вследствие на инфлацията и рязкото покачване на цените на материалите. В първия  вече възможен момент, когато имаме методика, имаме, указания, проведени разговори с управляващия орган, осигурили сме допълнителен приход в общината, за да можем да финализираме  обекта, който е от изключителна важност, както за да приключим дейността ни по оперативната програма, така и да осигурим възможност за спортуване на  децата, които очакват от дълго време физкултурния салон“.

Маринова добави, че очаква залата и рехабилитацията ва дворното пространство на училището да бъдат завършени до края на септември.

По предложение та  администрацията съветниците приеха още допълнителните средства, осигурени от общинския бюджет, да бъдат изплатени на фирмата изпълнител след приемането на бюджета за тази година.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна