Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш полицай е задържан за убийство в София

Снимка: БГНЕС

52-годишен мъж е задържан от полицията в София, след като простреля свой съсед при скандал снощи. От СДВР потвърдиха за инцидента.

Скандалът между двамата мъже станал в кооперация на улица "Черковна" след 22 часа. Арестуваният е бил служител на МВР преди над 20 години, а убитият - психологът Иван Владимиров.

Стрелбата е била открита със законно притежаван пистолет. Все още не е ясна причината за скандала между двамата мъже. Сигнали за скандали между тях са били подавани неколкократно в полицията.

Задържаният за убийството на психолога Иван Владимиров е бил служител на МВР преди 23 години, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

За причините довели до трагичния случай Тодоров посочи - изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.

"Това са съседски изострени отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам. Има 12 подадени такива сигнала, като основната част на тези сигнали от извършителя по отношение на действия на майката на пострадалото лице. Като сигналите не са за насилие, а са за такива съседски взаимоотношения – шум, цапане на общите части и други от този род. Към момента текат процесуално-следствени действия."

Главният секретар каза, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна