Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов отрази 6 мачбола и спечели в Индия

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Димитър Кузманов отрази шест мачбола и се класира за осминафиналите на чалънджъра в Пуне, Индия, който е от категория 100.

Българинът надделя над квалификанта Макото Очи от Япония след 5:7, 7:6(1), 6:2 за 3:17 часа игра.

В първия сет Кузманов успя да пробие за 5:3, но след това загуби четири поредни гейма, а с това и частта. В десетия гейм той на два пъти имаше сетбол, но не съумя да го реализира.

Очи направи брейк за 2:1, а в следващия гейм българинът стигна до точка за връщането му, но направи непредизвикана грешка от форхенд. В деветата игра 29-годишният пловдивчанин отрази цели шест мачбола, преди да спечели подаването си за 4:5. След това японецът сервираше за място на осминафиналите. Кузманов обаче успя да върне пробива.

Стигна се до тайбрек,  в който Мико водеше с 5:1 точки при смяната на полетата. Той спечели и следващите две разигравания и така изравни частите.

Кузманов проби за 3:2 в решителния сет. Той поведе с 40:0 и реализира втората си възможност след неуспешен опит за къса топка на азиатеца. Димитър продължи да доминира и направи нов брейк за 5:2, след което сервираше за победата. Той дръпна с 40:0 и приключи с осмия си ас при втория мачбол.

За успеха третата ни ракета заслужи девет точки за световната ранглиста, където е №204 през тази седмица.

Следващият съперник на Димитър Кузманов ще се определи в двубоя между третия поставен австралиец Макс Пърсел с участващия с „уайлд кард“ Мукунд Сасикумар от Индия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна