Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мият планово улици и булеварди в София

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БГНЕС

Във връзка с повишаване на среднодневните температури започна плановото миене с автоцистерна и маркуч на улици и булеварди на територията на столицата, съобщиха от Столичната община. Създадена е организация от Столичния инспекторат и е възложено на фирмите по чистота да почистят натрупванията от наноси, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците ще се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика. Напомняме на водачите на моторни превозни средства да карат внимателно и да се съобразят с извършване на дейността.

Във вторник се планира измиване на булеварди и улици в районите "Подуяне", "Младост", "Триадица", "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски" и други. Ще се мият: ул. "Добротич", ул. "Братанин дол", ул. "Т. Каблешков", бул. "Арсеналски", бул. "Филип Аврамов" – бул. "Сребърна", бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Драган Цанков".


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна