Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Манолова с номинация "Икар" в категорията "Дебют"

Мария Манолова (на преден план)
Снимка: theatresliven.com

Актрисата Мария Манолова е сред номинираните за тазгодишните награди "Икар", които Съюзът на артистите в България присъжда за високи постижения в сценичните изкуства.

Номинацията е за ролята ѝ в спектакъла "Дездемона" от Пола Вогъл – постановка на режисьора Петър Денчев в Драматичния театър "Стефан Киров" – Сливен.

"Тази номинация е едно от най-хубавите неща, което може да се случи на актьор, който току-що е завършил НАТФИЗ – неговият труд да бъде оценен. За мен е абсолютно достатъчно това, че съм номинирана. Дали ще взема "Икар”-а, или не, няма никакво значение. Никога не съм вярвала, че в началото на моя път трудът ми ще бъде оценен, и то по такъв хубав начин. Което за мен е единствено и само потвърждение, че аз съм на правилния път. Аз никога не съм имала притеснения и съмнения дали това е моята професия, но с тази номинация някак си ми се потвърди.

Театърът променя съдби – вярвам в това. Защото се занимава с човешката душа. Както лекарите лекуват телата ни и трябва да има такива хора, които да лекуват телата и да разбират от проблемите на тялото, смятам, че актьорите също са лекари – само че за душата", сподели в "Артефир" Мария Манолова.

Целия разговор можете да чуете в звуковия файл.

Кои от номинираните ще получат престижното отличие, ще стане ясно на церемонията в Световния ден на театъра – 27 март, която по традиция се провежда в Народния театър "Иван Вазов".

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна