Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И принц Андрю иска да напише автобиографична книга

Принц Андрю
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският принц Андрю води преговори с американски издателства да напише автобиографична книга след големия успех на „Резервен“ на принц Хари, съобщи „Мейл он сънди“.

Източник, близък до Херцога на Йорк, е цитиран от „Мейл он сънди“ да казва, че принц Андрю е оригиналният „резервен“ и има много повече материал за разказване в сравнение с принц Хари. „Написването на книгата ще му даде възможност напълно да обясни връзката си с Джефри Ъпстийн и произтичащите от това последици, но ще бъде също и вълнуващо вникване в кухнята на кралските особи и техните взаимоотношения“, е допълнил източникът.

Предишният опит на принц Андрю да внесе яснота около скандала за сексуален тормоз в прословутото му интервю по Би Би Си през 2019 имаше зрелищен обратен ефект, но с издаването на книга нещата стоят по-другояче, коментира „Мейл он сънди“.

Твърди се, че две водещи издателства се интересуват от автобиографията на херцога, който постигна извънсъдебно споразумение миналата година с обвинилата го в сексуално насилие Вирджиния Джуфре. Доходоносна сделка за книга би била от полза за принц Андрю, за който се твърди, че не е получил наследство от покойната Елизабет II и е много зле финансово.

Натискът върху него може да се засили от плановете на крал Чарлз III да намали кралското финансиране , което може да доведе до изгонването на Андрю от дома му Royal Lodge в Уиндзър, ако не може да плаща скъпата поддръжка, коментира „Мейл он сънди“.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна