Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Кръстаич: Големите играчи се показват в такива мачове

Младен Кръстаич и Илия Груев
Снимка: Христо Денев

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Младен Кръстаич и полузащитникът Илия Груев говориха пред медиите преди утрешния мач от европейските квалификации срещу Унгария в Будапеща. Двубоят е от 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по Хоризонт. Кръстаич заяви, че винаги има план Б и се надява момчетата му да покажат позитивна реакция след загубата от Черна гора (0:1) в петък. 

“Имахме един тежък мач срещу Черна гора и изхабихме повече сили, отколкото Унгария, който игра контролна среща. Мисля, че бяхме по-добрият отбор от Черна гора, но не успяхме да победим. Имахме два дни да се възстановим. Унгария е много добър отбор. Технически и тактически са на много високо ниво и в последните години те са  в подем. Искам да бъдем директни. Забравили сме мача в петък. Публиката ни аплодира след двубоя, което значи, че сме играли добре. 

Имахме една идея за мача с Черна гора, но заради контузия променихме нещата в движение. Ще има промени и за утре. Петко Христов получи контузия и все още не е ясно дали ще играе утре. Но имаме добри и млади играчи, които ще дадат всичко от себе си. Винаги имам План Б. Независимо дали губим, печелим и тн. Всеки треньор има план Б. Недялков е много добър играч и би липсвал на всеки отбор. 

Ние знаем нашите качества и възможности. Ние имаме млади играчи, които показаха, че имат голямо желание да играят и да защитават името на България. Със сигурност ни чака тежък мач, пред пълен стадион. Но големите играчи се показват в такива мачове. Но аз вярвам на своите играчи”, каза Кръстаич. 

Илия Груев добави: “Очаквам динамичен мач. Имат много добри футболисти, тактически подготвени. Имат няколко играчи в Бундеслигата, които познавам. Мисля, че мачът с Унгария ще бъде най-трудният за нас в тази група. Собослай е много добър футболист, страхотна класа. Трябва да внимаваме за ударите му от далечно разстояние. Вили Орбан също е титуляр в тима си, Салай също. Добър отбор са, но ние трябва да се концентрирани върху нашата игра. 

Беже много жалко, че паднахме от Черна гора. Всички бяха много разочаровани. Заслужавахме да победим. Всички искаме да се реваншираме, да играем добър футбол и да постигнем добър резултат. Не ме притеснява, че стадионът ще е пълен. В Германия са пълни стадионите, така че знам каква атмосфера да очаквам. Ще има фази, които трябва да преодолеем - натиск, висока преса и агресивна игра от домакините”. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна