Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Митов: Служебното правителство разиграва някакъв цирк, а българските граждани са ограбени

Красимир Митов
Снимка: Ани Петрова
"Това правителство разиграва някакъв цирк. Министрите излизат по медиите да обясняват някакви небивалици. Няма реален подход за борба със спекулата и високите цени". Това обясни пред БНР Красимир Митов, председател на синдикат „Защита“.
По тази причина синдикалната организация организира протестно шествие днес. То ще започне в 17 часа от площад  „Александър Батенберг“.
"Това не е само протест на медицинските работници, а срещу спекулата,  инфлацията и ниските доходи, както и проблемите в здравната сфера. Точно преди една година синдикат „Защита“ излезе на протест и направи автошествие, за да предупреди, че в България стартира голямата инфлация, породена от спекулата.  Посочихме на  управляващите какво ще се случи, но те подминаха с насмешка това, което се зараждаше. Нищо не са предприели за една година. Българският народ е ограбен, но от един месец се прави кампания и се заблуждават хората, че уж нещо се случва. Това е начин да сигнализираме тези, които ни управляват и които ще дойдат след 10 дни, че не бива да ни заблуждават, а да предприемат конкретни мерки".

Митов обясни, че се изразява недоволство срещу високите цени, срещу това управление и срещу обедняването на българския гражданин. 

"Няма бюджет. Това се случва за поредна година. Убеждават ни, че с магическа пръчка всичко ще се промени. Това няма да се случи. За да разберем има ли картел, минават 3-4 години".

Очаква се в протеста да се включат хора от всички браншове. 

"Искаме да дадем сигнал, че тези, които ще дойдат, трябва да търсят диалог и да решават проблемите. В противен случай- ще излизаме на протести".

Цялото интервю на Веселина Миланова с Красимир Митов може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна