Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български кораб потъва в бурно море" – ново българско кино на София филм фест

Това ново заглавие е кинодебют на  театралния  режисьор Петринел Гочев. Заедно с него за филма работят продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов, сценаристът и актриса Гергана Змийчарова, операторът Румен Василев, композиторът Димитър Ковачев - Шмидт, както и най-малките в главните роли на Петьо и Филип – Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов. На екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Весела Бабинова, Димо Димов, Станислава Николова, Ангелина Славова, Деян Ангелов и др.

Филмът разказва историята на седемгодишния Петьо, който няма търпение да бъде голям и брои дните до започване на учебната година.

В една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Малчуганът е изпратен в принудителна ваканция на село. Там открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Историята на Петьо е реална и много лична история от живота на режисьора Петринел Гочев. Това е филм за пътуването на Детето към истината. Тя е захранена от живота, но тъй като намерението ни е да създадем един художествен образ, следите, водещи към конкретните случки, се надяваме да са старателно прикрити.  

Филмът е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот, споделя режисьорът Петринел Гочев.

Чуйте разговор с него на Димитрина Кюркчиева в „Артефир“.

Снимки – "Български кораб потъва в бурно море"

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна