Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Говори Рахманинов!"

Вечер на романса в камерната зала на Софийската опера и балет

Поредица от концерти, посветени на 150-годишнината от рождението на руския композитор Сергей Рахманинов, започва в България.

В месеца на Рахманинов в камерната зала на Софийската опера Цветана Бандаловска и Благовеста Константинова представят романсите на Сергей Рахманинов в два концерта – на 1 и 22 април от 19 часа

Цветана Бандаловска ще изпълни някои не толкова популярни, но знакови за композитора песенни произведения в съпровод на пиано на Благовеста Константинова. Участва актьорът Тодор Георгиев, който ще чете откъси от писма на композитора, писани в годините на създаването на музикалните произведения. Режисьор е Вера Петрова.

"Говори Рахманинов!" – така е наречен този камерен концерт. 

Цветана Бандаловска е един от водещите гласове на Софийската опера и балет. Тя е студентка на проф. Благовеста Константинова в Музикалната академия. Двете имат дълга творческа колаборация, който продължава и до днес с различни концертни проекти.

За музиката на Рахманинов, за сътрудничеството между Цветана и Благовеста и за това как се представя камерна музика – можете да чуете от Цветана Бандаловска в звуковия файл.

Снимки – Софийска опера и балет

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна