Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меджидиев: Изграждането на новия спешен център в Бобов дол може да започне

Спешното отделение в Бобов дол
Снимка: Кирил Фалин

Изграждането на нов спешен център в Бобов дол, за което Общината в миньорския град е отредила терен от около 2 декара, но се отлага повече от 5 години, може да започне. Това каза при посещението си в Дупница служебният здравен министър Асен Меджидиев. Но не се ангажира със срок. 

Изграждането на новия спешен център се бави, след като от здравното министерство не дават старт на проекта. През 2022 г. беше избрана фирма изпълнител, но тя се отказа заради поскъпналите драстично материали и неизгодна финансова страна на евентуалния договор. 

Спешното отделение в миньорския град се помещава на партера на закритата през 2011 година болница, а здравното министерство плаща наем на частна фирма. 

Министър Меджидиев поясни:

"Това е проект още от 2016 година, който в много правителства ... Единствено министър Илко Семерджиев положи някакви усилия и след това пак беше стопиран. От 5 месеца съм го възстановил. Имаме индексирани цени от МРРБ и в момента за всички спешни центрове по страната се възстановява изграждането. Стартирал съм го и много силно се надявам по-скоро да има редовно правителство и да положи усилия да продължи това, което сме започнали". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна