Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още две фигури от неолита ще бъдат поставени в Стара Загора

Те са заложени и в програмата за туризъм на Общината през 2023г.

Пластики на още две праисторически фигурки от Музей „Неолитни жилища“ ще бъдат поставени в Стара Загора. 

„Вече сме избрали кои да бъдат те, предстои да бъдат изработени репликите и да изберем място, където да ги монтираме“, съобщи Маргарита Крумова,  началник на отдел „Туризъм и младежки дейности“ в община Стара Загора.

Първите две пластики в градинката зад Художествената галерия се радват на голям интерес и това е много сполучлива реклама  града ни, поясни Крумова. Съществуващите копия на артефактите са с внушителната височина – 1.60 метра, изработени са от „тиково“ дърво и са със  специално покритие, за да са устойчиви на различни метеорологични условия. Пластиките са дело на  старозагорския творец Цветан Четъшки, припомни Крумова и каза още за туристическата програма, която предстои и е тясно свързана с културните и спортните събития в града.

През март Стара Загора даде  сериозна заявка за разпознаваемост на световната карта с участието си в най-голямото международно туристическо изложение „Internationale Tourismus-Börse" (ITB) в  Берлин.

В седмицата  преди православния Великден община Стара Загора ще  бъде представена на  изложение в Истанбул, а след това предстои и изложение за  културен туризъм във Велико Търново. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна