Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ЦИК: Избиратели с увреждания на зрението или в придвижването могат да гласуват в удобна за тях секция

Снимка: БГНЕС

Избиратели с увреждания на зрението или в придвижването могат да гласуват в избрана от тях удобна секция, като тя може да не е по постоянния или настоящият им им адрес. 

Те ще бъдат вписвани под черта в избирателните списъци на съответната секционна комисия и ще попълнят удостоверение, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. Всички РИК вече са определили местата, подходящи за хора с увреждания, тези секции  са на първите етажи на сградите, където се гласува и се обозначават с табели. 

На телефонен номер 0800 20 720 /безплатен за гражданите/ до 20:30 часа на днешният ден и от 7 сутринта до 19:30 на утрешният изборен ден, отдел "Транспортно обслужване" във Столична община ще приема заявки за помощ. Съгласно заповед на кмета на София ще бъде осигурен транспорт на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването за да имат възможност даупражнят правото си на глас в съответната избирателна секция. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.