Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко от 10% е активността в Русенско

Снимка: Ани Петрова

Изборният ден в Русе преминава спокойно, дори вяло. По-малко от 10% е активността в областта.

Тази вечер последната минута от изборния ден ще е първата за друго събитие в Русе – това е финалният концерт от фестивала "Мартенски музикални дни".

От 16 март Русе бе столица на музиката. Големи български артисти казват, че ги е грижа за България, обичат я. Само с активна гражданска позиция страната ни ще върви напред с другите европейски народи, посочват те.

"Нещата се развиват по такъв начин, че аз нямам никаква надежда, че може нещо да остане в нашите политици. Разбира се, че ме интересува какво става", каза маестро Емил Табаков.

Проф. Пламен Джуров направо постави диагноза на обществото ни:

"Имаме няколко типа недостатъчност в нашата страна. Сърдечна недостатъчност – не изглеждаме по най-добрия начин като общество. Другото е – повтаря се едно и също. Или решавайте конкретно нещата, или направете един план, който да ни обедини. Тук главно се гласува за партии, аз лично търся човека, който знам, че ако се захване с работата, ще има резултат".

Проф. Минчо Минчев казва: "На всеки един от нас не трябва да му е безразлично в какво общество живее. Аз ще гласувам. Много ми е мъчно, когато сме най-накрая и в една черна статистика сме най-отгоре. Това мен ме боли. Има този потенциал, тази възможност България да не е на последно място".

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна