Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Джонджорова споделя "Магията на Кападокия"

Фотоизложбата е с благотворителна кауза

Подредиха фотоизложбата „Магията на Кападокия“ в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Тя ще остане там до 23 април. Автор на снимките е журналистът Йорданка Джонджорова. Това е нейна четвърта самостоятелна изложба, в която ще покаже красотата и магичността на Кападокия в 36 фотоса.

Експозицията е с кауза. Средствата от нея ще бъдат дарени за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция преди месец - на 6 февруари 2023 г., съобщи Йорданка Джонджорова и поясни, че именно на 6 април е официалното откриване на изложбата.

Областта Кападокия се намира в централната част на Турция, в Централна Анатолия. Днес тя представлява комплекс от музеи на открито с голямо историческо и културно значение, намиращ се под опеката на ЮНЕСКО. В Кападокия може да се удивите от уникални и невиждани другаде по света скални форми – пирамиди, гъби, комини, подземни градове. Безспорно една от най-големите атракции в региона е полетът с балон, който се провежда много рано сутрин, още преди изгрев слънце. Дестинацията се посещава от приблизително 2 млн. туристи годишно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна