Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местят търговците на едро на цветя от пазара “Димитър Петков“

От днес те вече са на бул. „Ботевградско шосе“, на последната спирка на трамвай № 22

Снимка: БГНЕС

Започва преместването на търговците на едро на цветя от пазара “Димитър Петков“. Новото място, на което столичани могат да ги намерят, е в район „Подуяне“.

Важно е да се отбележи, че ще бъдат преместени търговците на едро, които до момента бяха в близост до пазара „Димитър Петков“ между улиците „Безименна“ и „Цар Симеон“, а тези, които са на самия пазар остават, каза пред Радио София Маргарита Александрова – изпълнителен директор на Пазари „Възраждане“.

От днес започва функционирането си новият временен специализиран пазар за цветя, който се намира на бул. „Ботевградско шосе“, на последната спирка на трамвай № 22.

85 търговци, вносители и производители на цветя ще бъдат разположени на него. Първоначалната заемана площ на пазара е около 5000 кв.м.

На терена на досегашното място на цветната борса ще бъде построено училище, добави Александрова.

„Теренът на пазара „Димитър Петков“ не е собственост на дружеството, той е общинска собственост. Има издадена виза за проучване и проектиране. Това място от години е предвидено за училище. Започва изграждането на училищен комплекс на мястото и затова се наложи спешно да се преместят търговците“, обясни Маргарита Александрова.

Какво още каза тя пред репортера Ана Попова можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна