Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писатели, изложба, игри и ателиета за празника на Националната библиотека

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ инициира и завърши проекта по реставрирането на паметника на братята Кирил и Методий пред Националната библиотека в София
Снимка: Facebook/FBN Bulgaria

Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ ще отбележи днес патронния си празник, който съвпада и с професионалния на библиотечните и информационни специалисти. В Столичната библиотека също ще има събития по този повод през целия ден.

Тържественото отбелязване в Националната библиотека ще започне в 11:15 ч. с поднасяне на цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий. Ще бъде извършен и тържествен водосвет от Светия синод с участие на хора на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

В 12 на обяд в централното фоайе ще бъде открита изложбата „Идеалът като действителност“, посветена на 200 години от рождението на Найден Геров.

Столична библиотека посреща професионалния празник на библиотекарите под мотото: „Съхраняваме и пренасяме българското слово през вековете“. В 12 часа известни поети и писатели, сред които Георги Константинов, Теодора Димова, Мирела Иванова, Деян Енев, Бойко Ламбовски и Амелия Личеваще отправят свои послания за книгите, четенето и библиотеките. 

През целия ден за децата ще има STEM игри, арт ателиета, видеопрожекции, атрактивни занимания с ботове, 3D писалки. За всички желаещи ще има безплатни читателски карти.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени