Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят как се правят плодове за космонавти на БИОФЕСТ'23

Снимка: Радио София

За поредна година, на 12 май от Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ канят любителите на биологията на БИОФЕСТ.

Посетителите и кандидат-студентите ще имат възможността да се запознаят с основните дейности в Биологическия факултет, както и да присъстват на интересни експерименти на различни тематики.

Събитието се провежда за първи път от 2019 г., след като е било прекъснато от пандемията, казаха пред Радио София гл. асистент Илияна Саздова,Десислава Райкова - магистър, председател на Факултетен Студентски Съвет към Биологическия факултет и Ивелина Сашова – бакалавър.

„Най-интересно би било за кандидат-студенти, които се ориентират към биологията, но представяме преподаватели от целия факултет, както и студенти доста активно участват. Подбрана е такава тематика, че е интересно и за малки, и за големи, за специалисти, и за неспециалисти“, добавиха трите дами.

Те допълниха, че на събитието, всяка катедра представя работата си от научна гледна точка, но на достъпен език, по атрактивен начин.

Учените от Биологическия факултет ще покажат и как се правят плодове за космонавти, каза гл. асистент Илияна Саздова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна