Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият тридневен фестивал на улична градска култура започва на 19 май

Иван Шишиев участва с фотоизложба и мастър клас

Снимка: Mish Mash Fest

Първият фестивал на улична градска култура Street Music Fest ще се проведе в края на тази седмица - от 19 до 21 май (петък, събота и неделя) на площад „Славейков“.

Организаторите от Mish Mash Fest обещават цветен и весел форум, който да събере на едно място музика, улично изкуство, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения и много други забавления.

Фестивалът ще качи на сцена най-емблематичните лица на софийската улична музикална сцена - китаристи, цигулари, акордеонисти, саксофонисти, певци и др.

Със Sofia Graffiti Tour ще бъде организиран специален тур, който ще включи всички емблематични улични произведения на изкуството в града, както и изложба на място с творбите на изтъкнати улични артисти.

Събитието се провежда с подкрепата на Програма "Култура" на Столичната община.


Сред участниците е и Иван Шишиев (), популярен с „Етюдите на София“ и някои фотоиздания и изложби.  

Пред БНР-Радио София той разказа, че в петък следобед, на 19 май, ще бъде открита неговата фотографска изложба, озаглавена „Под небето на София“, в която са заснети красиви моменти от живота и местата на столицата, както и улични музиканти.
В събота пък е неговия двучасов Out-мастър клас по улична фотография. Поради огромния интерес Шишиев обмисля след това да организира поредица от подобни мастър класове.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна