Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пристанище Бургас отбелязва 120-годишнината си

Пристанище Бургас
Снимка: БНР Бургас

120 години от официалното откриване навърши пристанище Бургас. То е първото българско съвременно пристанище. Юбилейната годишнина ще бъде чествана с валидирането на тематична пощенска марка и откриването на две изложби.

С над 15% увеличен товарооборот и добри финансови резултати пристанище Бургас чества юбилейната годишнина.

"Днес в емблематичната сграда на пристанището, където през 1903 г. е акостирал корабът "Надежда" и княз Фердинанд е открил пристанището, ще бъде валидирана марка в чест на 120-годишнина и с присъствието на всички наши партньори и клиенти, които през годините избираха и избират пристанище Бургас за един достоен партньор. В програмата е включена изложба от много ценни картини на известни български автори, които са отразявали в творчеството си пристанището", разказа директорът на пристанището Диян Димов.

Валидирането на пощенска марка "120 години пристанище Бургас" ще се състои в Магазия 1. На място "Български пощи" ще  разкрият временен пощенски пункт за продажбата ѝ. Експозициите със фотографии и картини на бургаското пристанище са подредени на Вълнолома и в галерия "Ателие" на филиала на Националната художествена академия.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени