Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователно приключение в Перник

Снимка: www.nationalgeographic.bg

National Geographic Kids Клуб „Малки откриватели“ ще гостува в Перник на 1 юни. Образователната забавна академия ще се проведе пред Двореца на културата, съобщиха от общината и e един от акцентите в Международния ден на детето. Освен децата на Перник, на пъстрата програма ще могат да се насладят и деца от София. Специално за празника БДЖ пускат атракционния влак с парен локомотив, който ще потегли от София в 09:00 ч. и ще пристигне в Перник в 11:00 ч.

Образователното приключение на клуб „Малки откриватели” ще започне в 11 часа. Децата ще имат възможност да се включат в различни занимания. Те ще участват в еко и образователни игри, вълнуващи химични и физични експерименти, спортни активности. 

Малките откриватели ще научат нови и интересни факти, свързани с екологията, технологията и роботиката, с животинския свят и природата. Децата ще се запознаят и с богатата история на Перник с помощта на специална интерактивна карта. Концерт на съставите на Обединения детски комплекс, творческите ателиета на улица „Вълшебна” пред Регионалния исторически музей и изложба на децата от ателието към Художествена галерия „Любен Гайдаров” допълват празничната картина на 1 юни. 

В деня на детето ще бъде даден стартът и на деветото издание на на Международния младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“, а първата постановка, която ще бъде представена в театралния салон „Георги Русев” е „Спящата красавица”. Денят ще завърши с фойерверки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени