Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда обърна Славия с късни голове

Арда сътвори впечатляващ обрат срещу Славия, побеждавайки "белите" с 3:2 в мач от 35-ия кръг на Първа лига, пряка битка за 7-ото място, което осигурява място на бараж за Лига на конференциите. 

Ерол Дост откри резултата за гостите в 24-ата минута, а в 54-ата Преслав Боруков изравни. "Белите" си върнаха преднината след гол на Ахмед Ахмедов в 73-ата минута, но Ласана Ндиайе върна интригата с попадение в 89-ата минута, а в 93-ата домакините осъществиха пълен обрат след още един гол на Преслав Боруков.

Преди тази среща Славия заемаше 7-ото място с преднина от три точки пред тима от Кърджали и щеше да си го гарантира дори при голово равенство, но с попадението на Боруков в 93-ата минута Арда измести "белите" от него заради по-добрите си показатели в преките двубои.

Драмата към края бе пълна, тъй като софиянци претендираха, че е имало нарушение при третото попадение за домакините, но такова не бе отсъдено. В 99-ата минута те поискаха и дузпа след сблъсък между Дост и Сако, но Кабаков и Драганов отново не отсъдиха в тяхна полза.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна