Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събитие в Чешкия център в памет на Нери Терзиева

Снимка: СБЖ

Събитие в памет на журналиста Нери Терзиева, която почина преди точно една година, ще има днес в Чешкия център. Нейни колеги и приятели ще се съберат, за да си спомнят за нея. 

Всички познават Терзиева като основател и директор на “Ефир 2” в самото начало на 1990-те, прессекретар на президента Петър Стоянов, автор на телевизионния проект “Темпо” и създател на несъществуващата вече телевизия BiT; сценарист на игрални и документални филми. 

Бойко Василев, Асен Агов, Сашо Диков, Георги Лозанов и Светла Петрова са само част от колегите и приятелите ѝ, които ще анализират екранния стил на Терзиева. 

Филмът “Нери, фрагменти” и фотоизложбата “Нери през годините”, курирана от Георги Папакочев, с уникални кадри от работата на телевизионната журналистка са също част от събитието.  

Популярните имена от българското игрално и документално кино Весела Казакова, Валери Йорданов, Радослав Спасов и Иглика Трифонова ще разкажат за филмите, заснети по нейни сценарии.  

Асоциацията на европейските журналисти ще обяви готовност да създаде награда за телевизионна журналистика “Идеята Нери”.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени