Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нощният рицар Кирил Недков и любовта към актьорската игра

Снимка: Атанас Атанасов

Когато носиш няколко дини под мишница, все се надяваш никоя от тях да не падне до финалната права. Не толкова за да докажеш, че си успял да ги пренесеш цели, колкото за да се насладиш на момента, в който към дините ще можеш да добавиш и малко сиренце. Точно този миг на наслада обаче често ни убягва, защото винаги успяваме да излъжем съзнанието си, че вече е време да се забързаме към следващата цел.

В такива мигове ти трябват хора като Кирил Недков, които да ти припомнят идеята на мечтата. Той отдавна е осъзнал значението на финалната права, която преди всичко говори за начало, а не за край. Затова и силно вярва в уроците на провала. Достатъчно дълго е бягал на къси разстояния в спорта, за да знае колко точно трябва да издържи в живота. А и в актьорската професия, където – както сам ще ви каже – отново провалът е най-добрият му учител.


Кирил завършва драма в Гринуич Юнивърсити в Лондон, след това учи и при проф. Атанас Атанасов в НАТФИЗ. В един момент тегли рикша в Единбург, където снима във филм на индийски режисьор, номиниран за БАФТА, а не е изключено човек да го срещне и в някой бар по българското Черноморие, който управлява заедно със своите хора.

„Нощните рицари“
В сегашно време можем да го гледаме в сериала "Мен не ме мислете" или да се завърнем към отминалия вече "Войната на буквите". Ако обаче искаме да го видим тук и сега, когато нещата са най-живи и неповторими, трябва да се озовем в Младежкия театър. Кирил е част от трупата на театъра и на най-светлия български празник – 24 май, получи първия си "Аскеер" за поддържаща мъжка роля. Наградата взе за персонажа си в най-поставяното драматургично произведение, дело на Ясмина Реза, "Арт". В него Кирил Недков играе Иван – един от тримата приятели, които ни карат да навлезем дълбоко в природата на човека, за да си зададем въпросите, от които искаме да избягаме. А на 5 юни в Sofia Live Club от 20.00 часа той отново ще бъде един от "Нощните рицари" в спектакъла по текстове на Яна Борисова.

Актьорската професия за Кирил Недков е отборна игра и именно в партньорството се корени доброто представяне, културата изгражда една нация, а всичко е любов. Любов, която има нужда от действие и грижа.

Повече от Кирил Недков чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!