Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елин Топузаков: Ивелин Попов и Цунами няма да пътуват за Разград, решението е мое

Елин Топузаков
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Елин Топузаков разкри, че по негово решение двама от основните играчи на тима - Ивелин Попов и Вендерсон Цунами, няма да пътуват за Разград за дербито с Лудогорец. Футболистите имат по 8 картона и потенциален нов такъв ще ги извади за дербито с ЦСКА и евентуалния бараж.

"Естествено, че Левски играе всеки мач за победа - обясни Топузаков на въпрос дали "сините" ще се хвърлят еднакво и на двата предстоящи съперника - Лудогорец и ЦСКА. - Ако успеем да вземем и двете срещи, ще бъда сред най-щастливите хора. Нашата настройка и нагласа е да направим всичко по силите си, за да спечелим."

"Това са две супер дербита на България. Никой не може да гарантира, че ще спечели. Футболът е такъв спорт, че понякога не най-добрият отбор побеждава. След успеха над Черно море напрежението спадна, но ни предстоят още 2 или 3 мача."

Той коментира и кои играчи ще попаднат в групата: "Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват. Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват, защото имат осем картона и няма да ги рискувам. Накрая на сезона футболистите натрупват умора. Имаме двама-трима с болежки, които пропуснаха няколко дни от тренировките, но разчитам на всеки един футболист".

"Левски може да играе в няколко тактически схеми, както и вие споделихте. Ще преценим с наличните състезатели, за да можем да окомплектоваме най-добрия възможен състав и да изберем схемата", категоричен е Топчо.

"Нека да не изпреварваме събитията, разбирам въпроса ви напълно. Нека да мине срещата в Разград, където потенциално може да има нови наказания. След това ще мислим за мача в сряда", продължи той.

"Може и да избегнем баража. От гледна точка на историческото значение на мача със Славия, едва ли нашите футболисти са обременени от потенциалния мач заради миналото. Ако стигнем до бараж", сигурен е специалистът.

"Уверен съм, че няма футболист в съблекалнята, който да не е мотивиран за тези два мача, без значение от ситуацията в момента. Нужда от допълнителна мотивация няма, всеки иска да се докаже, когато имаш амбиция и цел. Няма как да нямаш желание и мотивация. Тук е моментът да ви върна назад във времето - през 2014 година, когато аз отново бях начело на отбора. Тогава играхме в Ловеч и победихме със 17 българи в състава и направихме ЦСКА втори, спестявайки им един кръг в Европа", завърши Топузаков. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени