Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дуа Липа критикува отношението на британското правителство към албанците

Дуа Липа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В специално интервю за вестник "Сънди таймс" британската поп звезда Дуа Липа критикува начина, по който министрите обсъждат мигрантите, наричайки го "късоглед и дребнав".

В обширното интервю по най-различни теми родената в Лондон в семейство на косовски албанци певица не се притеснява да говори и за политика. Тя изтъква, че начинът, по който правителството обсъжда албанците ѝ е причинил болка и тя призовава за повече съпричастност.

По-рано министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман бе заявила в Камарата на общините по повод на прекосяванията на Ламанша с малки лодки, че "има инвазия към Англия", посочвайки изрично "албанските престъпници".

В интервюто за "Сънди таймс" 27-годишната Дуа Липа изразява разочарованието си от късогледото и дребнаво отношение на министрите, което се насажда и сред хората., особено с твърденията, че имигрантите идват в страната и заемат британски работни места.

"Всъщност, имигрантите, които са дошли, се издържат сами, като работят невероятно усилено. Трябва да има повече съпричастност , защото хората не напускат страната си, ако това не е наложително, от страх за семействата си“, изтъква Дуа Липа.

Албанският премиер Еди Рама критикува министрите и особено Брейвърман за това, че посочват изрично с пръст албанците. По време на срещата му с Риши Сунак в Лондон през март той посочи Дуа Липа като пример за позитивите, които албанците носят на Великобритания.

"Хората идват да строят, да се грижат, да готвят и да пеят за вас и ние искаме те не само да бъдат в безопасност, но и да се чувстват почитани“, каза Рама. Родителите на певицата са напуснали Косово през 1992 година, заради напрежението, довело 6 години по-късно до войната там.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна