Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екстазис" на Радослав Бимбалов с премиера в Пловдив на 22 юни

Още с излизането си в книжарниците новият роман от автора на сборника с разкази „Млък“ Радослав Бимбалов покори класациите и се превърна в най-търсеното заглавие на издателство „Сиела“ на Пролетния панаир на книгата.

След изпълнената с емоции премиера в София „Екстазис“ ще проговори за пръв път и в родния на Бимбалов Пловдив, пишат от издателството.

По време на фестивала „Пловдив чете“ на 22 юни 2023 от 19:00 ч. в Lucky Дом на Киното ще бъде премиерата на романа. Входът ще е свободен. 

И тук заедно ще потеглим към едно място, в което любовта и смъртта съществуват паралелно, и обещаваме, че това ще бъде една много различна, хипнотична и запомняща се книжна премиера, казват в поканата авторът и издателите му.

Накратко за новия роман: Триумф на фантазията и ювелирното писане, „Екстазис“ е свидетелство за новаторското майсторство и тънкия психологизъм, с които Бимбалов оголва човешката душа и припомня изконни  ценности.

„Обичам книги, написани с усет към езика. Книги, които те примамват с тънкия опиум на разказването, където няма случайна дума и всеки ред отключва нови врати и сетива. В точката, от която говори невидимият разказвач – събирач на последни дихания, се срещат смърт и любов, меланхолия и ирония, страх и утешение. И една увличаща лична история сред чуждите истории за край. Отдавна не бях чел така изящно написана книга като „Екстазис“ на Радослав Бимбалов.“

Георги Господинов

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна