Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалия: Аудиотур за ценители

| обновено на 08.06.23 в 08:50
Авейро, Португалия
Снимка: https://beyondsofia.com

Португалия, страна с богато моряшко минало и привлекателни плажни курорти, привлича посетители със своя пейзаж, увенчан с маслинови горички, лозя и житни полета. Тя е известна с изобилието от интересни места, които се смятат за световно наследство от ЮНЕСКО и със сигурност си заслужава да бъде посетена. 

Иван Пелтеков, лицензиран гид в Португалия и автор на концепции за сигурни и увлекателни турове за широк кръг туристи, сподели интересни факти за тази страна в интервю за предаването "Нашият ден". Той разкри, че Португалия и България имат много допирни точки, въпреки че се намират в различни краища на Европа.

“Португалия е една много толерантна държава. Всеки, който дойде, е добре дошъл. Това е една много толерантна и гостоприемна държава и винаги е отворена за всички. Това е може би нещото, което ме задържа и винаги ме е водило обратно там“, разказва той.


По думите на Пелтеков Лисабон също запазва човешката си същност. В неговия център не се виждат големи сгради или модерни структури. Градът запазва своя автентичен вид, който е създаден в края на XVIII век. Една от най-важните теми за португалците е храната.

Какво ни предлага екскурзоводът да посетим там – чуйте в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна