Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилка на полуфинал на "Ролан Гарос"

Беатрис Хадад Мая
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Беатрис Хадад Мая стана първата бразилка, която ще играе на полуфинал на „Ролан Гарос“ в Оупън ерата. Преди нея само Мария Буено беше стигала до тази фаза в Париж през 1966 година.

Четиринадесетата в схемата левичарка от Сао Пауло отстрани седмата поставена Онс Жабьор от Тунис след 3:6, 7:6(5), 6:1 за два часа и половина игра.

Двете тенисистки си размениха по два пробива в първите седем гейма. В осмия тунизийката направи нов брейк и след това затвори частта.

В следващия сет нямаше пробиви, макар че в 12-ия гейм игралата в София и Добрич през 2014 година бразилка имаше сетбол, който не успя да реализира. Но в последвалия тайбрек тя поведе с 6:3 точки и изравни частите при третата си възможност.

Хадад Мая поведе с два пробива в третата част. Жабьор върна веднага единия за 1:3, но тутакси южноамериканката направи нов брейк. Ключов се оказа шестият гейм, в който левичарката отрази четири точки за връщане на пробива, което обезкуражи африканката. В следващия Хадад Мая поведе с 40:0 и реализира втория си мачбол.

Бразилката записа 28 печеливши удари при 39 непредизвикани грешки, докато балансът на тунизийката е 38-42.

Беатрис Хадад Мая очаква в следващия кръг победителката от повторението на финала от 2022 година в Париж между шампионката Ига Швьонтек и Коко Гоф. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна