Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Колаборацията на измамниците се представя като подвиг

"Постоянно си пренаписваме историята в угода някому"

Снимка: Иван Русланов

"Днес се обяснява на обществото, че колаборацията на измамниците - тези, които излъгаха едните 600 000 и другите 600 000 избиратели, е подвиг. А ние виждаме, че това, което ги сплотява, е участие на България във войната в Украйна. Декларативно е прието като ангажимент от министъра на отбраната, че ще дадем на Украйна всичко, което имаме. Други задачи на новата коалиция са ограбване на парите от Плана за възстановяване и устойчивост, възпрепятстване на богатите да обеднеят и на бедните да водят нормален живот". 

Това каза пред БНР Румен Петков, председател на партия АБВ. 

И допълни, че управляващите искат една група недосегаеми да безчинстват на гърба на народа и да продават България всеки ден, като това да остане ненаказуемо. 

В предаването "12+3" Петков сподели и за книгата "Българите такива, каквито са", представена в литературния салон на АБВ: 

"Книгата е примитивна русофобия, съжителстваща с безгранична туркофилия и презрително отношение към българския народ. Това го казва историкът Николай Поппетров. Този пасквил си струва да бъде прочетен, за да знаем какво е отношението към нас, как се формира отношение в Европа към българската държава. Когато пропускаме тези неща, ставаме техни говорители. Вътре се пише, че ние нямаме право сами да се управляваме, че ако турците бъдат изтласкани, управлението на българските територии трябва да се поеме от гърците. Тази омраза вече има говорители сред нас. Постоянно си пренаписваме историята в угода някому, без да си даваме сметка, че губим корена и естеството си". 

Интервюто на Петър Волгин с Румен Петков в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна