Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС върна баража Левски - Арда за неделя

Снимка: БГНЕС

СТК на БФС върна на 11 юни (неделя) баража за участие в квалификациите на турнира Лига на конференциите на УЕФА между Левски и Арда (Кърджали). Това стана на днешното извънредно заседание на комисията.

СТК преди два дни обяви, че измества двубоя с ден по-рано от първоначално обявеното за събота "във връзка с получени сигнали от ФК участници в срещите бараж за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и невъзможност да бъдат ползвани след тази дата, за да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на отборите".

От Левски вчера излязоха с остра позиция срещу промяната, а СТК днес смени позицията си. Така срещата ще се състои на 11 юни от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши - срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК Левски София и ПФК Арда Кърджали ще се играе на 11.06 (неделя) 2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна