Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов: Това не е правителство, а поредна мимикрия, сътворена в американското посолство

Националната ни сигурност е заплашена, смята лидерът на партия "Възраждане"

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

"Това не е правителство, това е просто поредна мимикрия, сътворена в кабинета на американския посланик". Това заяви пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Тези хора са заплаха за националната сигурност. Те трябваше да бъдат арестувани, а не да им се даде мандат за управление. Не можем да им оставим не 100 дни, а 100 секунди дори. Трябва ли да изчакаме тези хора да ни вкарат във война и тогава да излезем да протестираме? Ние не признаваме това правителство. За нас това не е българско правителство, това е колониален окупационен режим", коментира той в интервю за предаването "Хоризонт за вас".

Костадинов припомни изказване на новия министър на отбраната Тодор Тагаев:

"Лицето Тагарев, преди да стане министър казваше и продължава да го твърди и вече като министър, че България трябва да оказва възможно най-голяма помощ на Украйна. Едно от нещата, които каза преди да стане министър, след като стана министър още не го е казал, е, че България трябва да даде всички свои ракетни комплекси C-300, както и своите самолети. Следващата седмица се очаква среща на министрите на отбраната на НАТО, на която Украйна да поиска ново въоръжение, лицето Тагарев вече заяви, че чака да види какво ще поиска Украйна, за да го даде". 

Според него ако Украйна поиска нашите самолети МиГ-29 и останалите ни комплекси C-300, които пазят българската столица, ние ще ги дадем:

"Те казват, че трябва да се дадат ракетните комплекси и самолетите. Те го повтарят от месеци". 

Намираме се в ситуация, в която нашата национална сигурност е заплашена, предупреди Костадинов. 

"Самолетите ни, без значение дали националните предатели ще ги подарят на Украйна или не, догодина експлоатационният им срок свършва. От догодина ще останем без бойна авиация". 

"Тези лица са национални предатели, които трябва да бъдат затворени в затворите за държавна измяна", смята лидерът на "Възраждане". 

Когато тръгнеш да правиш конституционна реформа, са ти нужни 180 гласа, подчерта Костадин Костадинов. И обясни: 

"Хората, които говорят, че ще променят Конституцията, първо трябваше да я прочетат, защото те не са я чели. Ако не се съберат 180 гласа, започва втора процедура, която отнема допълнителни между 2 и 5 месеца и за която са достатъчни 160 гласа. И там има доста условности. На тях не им стигат гласовете. Те повтарят това, което ние говорим от 3 години. Нещото, наречено ПП-ДБ, винаги много бавно загрява".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна