Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90% от пътищата в Ямболска област по републиканската мрежа са за ремонт

снимката е илюстративна
Снимка: Цонко Донков

Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област се нуждаят от ремонт, заяви областният управител Георги Чалъков. Според него е необходим спешен ремонт и  на международния път към Граничен пункт Лесово.

В повечето участъци  републиканските пътища се нуждаят от основен ремонт, подчерта Чалъков. И в момента продължават процедурите по избора на фирма  изпълнител за текущ ремонт и поддържането на пътищата през следващите 5 години. Междувременно са определени участъците, които приоритетно трябва да се ремонтират още през тази година.

"Приоритетно това е пътят 1-7, който е за Лесово. Други участъци, които са предложени за ремонт са от село Тамарино до  границата с Областно пътно управление Бургас- това става една алтернатива на  автомагистрала "Тракия", друг участък, също невралгичен, това е свлачището, което се намира между селата Малък Манастир и Пчела. Друг участък е по който се извозват работниците за ТЕЦ "Марица -Изток" и мините."

Очаква се да бъде взето и решение за доизграждането на Южния обходен път на Ямбол, което ще облекчи тежкотоварния трафик в жилищните райони на града .


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна